Ons verhaal

ONS VERHAAL

Hoe is het begonnen?

Het idee van d'Olde Zwarver koffie ontstond enkele jaren geleden in Latijns-Amerika. Op dat moment woonden wij met ons gezin in de Dominicaanse Republiek. Daar begon het avontuur, toen we in aanraking kwamen met direct bij de koffieboeren verkregen, op kwaliteit gesorteerde koffiebonen. via een lokale 'small batch' koffiebrander. Van deze brander van specialty coffee leerden wij de allereerste inzichten in de vele facetten van het koffievak en wat er allemaal komt kijken om van een met zorg gecultiveerde koffieboon tot een uitstekende kop koffie te komen. 

In 2018 verhuisden wij terug naar Nederland, maar de contacten met onze 'koffiementor' zijn gebleven en de passie voor koffie is gegroeid. In 2019 kochten wij onze eerste (Garanti) koffiebrander. Het bijzondere jaar 2020 was voor ons een jaar van experimenteren met en leren over het branden van verschillende koffiebonen en ook het jaar waarop we de naam van de Kamper stellingmolen d'Olde Zwarver kozen als naam voor onze koffie.

ONS VERHAAL

Waarom D'Olde Zwarver?

De naam d'Olde Zwarver heeft alles te maken met onze roots. Met een gezamenlijke achtergrond in zowel Kampen als Latijns-Amerika, willen wij met onze koffie de Latijns-Amerikaanse oorsprong van onze vers gebrande koffiebonen verbinden met de ambachtelijkheid van een Kamper icoon: d'Olde Zwarver! De molen d'Olde Zwarver is voor veel Kampenaren een punt van herkenning en misschien zelfs van nostalgie. Je komt thuis van een (lange) reis en ziet de molen aan de oever van de IJssel. Onwillekeurig geeft je dat een gevoel van thuiskomen en gezelligheid, oftewel een moment voor een kop heerlijke, pure d'Olde Zwarver koffie!

ONS VERHAAL

Brand- en proeflokaal d'Olde Zwarver Koffie

Ons brand- en proeflokaal bevindt zich aan de Industrieweg 3V in Kampen. Daar ben je van harte welkom om te zien waar en hoe we onze koffie branden en natuurlijk ook om d'Olde Zwarver Koffie te proeven. Bel gerust voor een afspraak! Tel. 038-8520777


Maak een afspraak